Want your
own Fotopage?








 
jahitan manik johor, sulaman manik, beading, kelas & bengkel manik

By: Amira Ameruddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 27-Sep-2010 03:40 Email | Share | | Bookmark
KELAS DIBUKA SEMULA


Assalamualaikum...

Alhamdulillah, 2 minggu yang baru lepas ini, saya dah mula kembali beading dan mual2 juga sudah tidak ade.. cume letih sdikit berbanding biasa-biasa.. insyaAllah saya akan update secepat mungkin, dah ade gambar, cume disebabkan adik dan saya di ofis juga agak sibuk dengan urusan kerja masing2, tengah mencari masa nak meng"edit" gambar dan nak upload gambar2 tersebut.. Tapi maaf ye bagi yang nak menenempah lagi, saya belum buka tempahan. perlu siapkan yang tertunggak haritu.. buat yang sabar menunggu, terima kasih.. saya akan siapkan secepatnye baju2 anda..






InsyaAllah juga saya akan membuat Kelas Sulaman Manik bermula Oktober ini, sesiapa yang berminat boleh hubungi saya di talian 017-7109827.


Cadangan buat masa ni, adalah kelas Crumble - teknik termasuk pemilihan dan gabungan warna - 23 Oktober 2010.


Kelas Sulaman Manik - Termasuk 15 teknik, pemilihan warna, lakaran etc - 30 Oktober.


**Baru : Sulaman 3D dan Kelas Sulaman Benang - November


PETA ke Bengkel:



Friday, 20-Aug-2010 08:46 Email | Share | | Bookmark
Salam..

Assalamualaikum...
Maaf kerana sudah menyepi seketika..
bukan tiada langsung nak update, ada 2, 3 tapi skarang memang tengah off menjahit seketika, kalau menjahit pun dapatla 5 minit je gitu... lepas tu mulalah kepala pening dan muntah pelbagai...
knape? hehe.. Alhamdulillah saya sudah pun menjadi bakal ibu.. dan tidak tersangkalah saya sampai begitu juga penangannya.. sampai terpaksa memberitahu customer2 yang dah hantar baju yang saya berkemungkinan tak dapat nak siapkan.. bukan tak nak, tapi mmg tak mampu.. dan Alhamdulillah customer sy juga ramai yang sangat memahami..dan sy mmg mohon maaf sgt..buat yang perlu juga siap tu, saya akan cuba, tp tak dapat janji juga... saya juga rindu nak kembali beading, tapi memang hari2 tak sehat jer.. cukup sahaja penat di tempat kerja, tambah pula bulan puasa dan perut saya yang gastrik. tapi saya bersyukur juga masih mampu berpuasa dan meneruskan kerja di tempat kerja, tapi saya memang tak mampu dah nak continue beading pada malam hari memandangkan keadaan kesihatan saya yang kurang mengizinkan... jadi sy mohon maaf buat yang menunggu updates.. dan sekali lagi mohon maaf buat customer .

Akhir kata, selamat beribadah di bulan puasa, dan semoga kite bertemu lagi diruangan ini soooooooon... hopefully. doakan saya yer ..


Wednesday, 16-Jun-2010 01:39 Email | Share | | Bookmark
BENGKEL - JULAI 2010



Assalamualaikum,
Belum sempat lagi saya nak letak gambar-gambar terbaru sulaman manik hsil kerjatanganku, almaklumlah sibuk dengan urusan majlis kahwin. Ahad lepas telah selesai majlis di Selangor, jadi officially starting today actually, saya nak mula menikam manik pada baju-baju yang ada. InsyaAllah saya akan upload dalam minggu ni baju-baju sekitar majlis yang mendapat sentuhan saya.

Buat masa ni, saya nak iklankan terlebih dahulu bagi yang berminat untuk turut serta dalam bidang manik ni, untuk join bengkel saya pada 11 JULAI 2010, bertempat di rumah saya, 50, jalan meranti 13, Taman Sri Pulai. Peta ke bengkel :

Setelah diubahsuai bagi lebih memperbaiki mutu kelas dan benefit yang boleh diperolehi dari bengkel, saya akan memasukkan elemen-elemen berikut dalam bengkel yang akan diadakan ini.


Elemen 1 : Pengenalan kepada jenis manik, pemilihan manik,
Elemen 2 : Warna
Elemen 3 : 12-15 teknik sulaman manik dan variasinya
Elemen 4 : Lakaran dan cara membuat corak bersesuaian


dengan itu, rugi kalau tak ikut.. sesuai untuk beginners and advance learner. Bagi yang dah advance, boleh korek lagi banyak sebab saya akan ajar ikut tahap masing-masing.

Sekiranya berminat, sila SMS atau CALL 017-7109827 dan beri nama penuh.

sekian,
Amira


Tuesday, 1-Jun-2010 00:21 Email | Share | | Bookmark
My Wedding


Sorry dah lamer......tak update... hehe..
busy dgn wedding preparation haritu, and kini, alhamdulillah semua dah selesai di pihak saya..
tunggu belah laki pulak di selangor 13 jun ni..



nak upload few gmbr2 manik yang baru, tp belum lagi berkesempatan nak take pic baju nikah, bj mama n family yang bermanik utk wedding tu.. tp sumer simple2 jer..nak kejor mase... skang sy dah mule menjahit manik semuler, nak start baju2 org blk.. so wait for my upcoming upload ya..

for now, wish me luck in marriage n doakan kami bahgia sehingga ke syurga yer...



Wednesday, 21-Apr-2010 11:49 Email | Share | | Bookmark
Salam


Assalamualaikum n Salam satu malaysia...

Entry selit2 jap.. update sikit...
saya sedang sibuk menyiapkan baju nikah saya dan selendang nikah..lagi sebulan jer lagi nak guner, harap dapatla siap...
dalam kesampingan itu taknak jugak ketinggalan dengan dunia manik yang semakin hangat ni, jadi saya telah turut serta BENGKEL SULAMAN MANIK 3D oleh RJ FTIMDC di KL pada sabtu lepas...
N sgt2 BEST dapat belajar 3D ni..skarang sedang gian menjahit 3D ni..hehe..
Hopefully semua beaders diseluruh malaysia turut juga ikut2 yer Bengkel ni yang akan diadakan diserata malaysia.


Yang dijohor jangan ketinggalan juga... RJ specially buat jelajah ni.. jadi jangan menyesal tak ikut lak.. Kat JB :

15 May 2010...Kat Hotel Seri Malaysia...
Further info disini :
http://ftimdc.com/embroidery/sulaman-manik-3d/
Jangan lepaskan peluang ni tau.... rugi tak korek ilmu dr sifu ni...

Kay till then, adios..



[url]


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4007038.ip-198-27-81.net