jahitan manik johor, sulaman manik, beading, kelas & bengkel manik

By: Amira Ameruddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 8-Dec-2009 15:49 Email | Share | Bookmark
Lace atas Songket

Akhirnye siap jua baju ini.. sikit2 lame2 siap..hehe.. nampak simple.. tapi oleh kerana kawasan yang luas nak cover.. lame juga ya... efeknyer sikit.. tak puas jer jahit.. nak tambah, tmbah, tmbh lagi jer.. huhu..kang tak kawin kawan sorg ni.. haha..

asal baju ni kosong...
gini :




pastu saya buh lace dan jahit manik atasnyer.. kaler manik pun sy tak pilih yg contra sbb lace dah kaler putih : same dgn baju bhgian dalam. supaya nampak minima dan elegan.. sy hanya guna labuci dan manik gold + white..


bhgian belakang sy buat menjalar sedikit ke atas.. susah juga working ngn lace tampal.. kene susun kepingan2 yg dipotong, jhit dulu..then br jahit manik.





Quote:

elly : Thank u... ader gambarnyer, tp gmbr yg tak cantik.. depan lg simple dr blkang..sbb sy nak biar songket tu masih ade srinyer sendiri..nt sy upload k..yup..kne jhit dulu tepi2 lace supaya lebih kuat n tak bergulung.. tp leceh juger..hehe
mira: Tq.. sy pun puas juga buat ni..tp kalo ader ms lg, nak jgk tmbh lg..hehe
dana : baju ni bkn sy jahit.. sy jhit bj jgk.. to skang dah slow.. tak amik tempahan baju da..tmphn manik jer.. tak smpt nak ngadap mesin,,,insyaAllah sy upload nanti gmbr depannyer..
balkis : TQ balkis..
nenek kebayan : TQ nenek... tapi ni bukan baju kiter.. baju org.. nt dah tibe masenyer, sy upload bj sy lak..tee hee..
elly: Thanks for the supportive comment... price: hehe... actually baju ni a bit pricey kat lace nyer.. lace nyer mmg mahal..then manik tak byk sgt bout 90g gold rocailes, 30g gold silinder, 40g white silinder n 30g labuci kot (labuci ringan, tp byknyer nak tikam)



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net