jahitan manik johor, sulaman manik, beading, kelas & bengkel manik

By: Amira Ameruddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Sunday, 27-Sep-2009 01:59 Email | Share | | Bookmark
Sea Water

Another of idea, cetusan majalah.. ala2 la.. hehe..
menggunakan teknik bunga riben organza/chiffon n pearls, sy buat design ni dengan tetulang CR pepari dan tambah bunga riben kat tepi2nyer..
kesudahannya sy suke design ni.. dalam gambar tak jelas sgt, in real life lebih outstand kot..
nway, enjoy...





well, byk lg nak upload.. but gotta go.. byk eventla raye ni...
k, till next time, selamat beraya dulu!!..

Quote:

mira_adli : TQ mira, keep visiting.


Sunday, 27-Sep-2009 01:34 Email | Share | | Bookmark
Manik Tabur

Simple design for one of my fav client... the colour of this baju is really nice.. corak abstraknyer sesuai utk dibuat ape design pun, tp disebabkan ini dah dipilih oleh tuannyer, make sy hiaslah bj ni dengan taburan manik...



tangannye di sulam simple dengan manik beriring..



semoga tuan punye bj , pogee bergembira dihari raya...

Quote:

TQ pogee... sowiela sesangat, wat maser ni kite break kejap.. sbb ader beberapa bj yang orang dah previously anta untuk sehingga bln 12.. jd, mungkin bln 12 br buke blk.. TQ for your appreciation..


Sunday, 20-Sep-2009 08:46 Email | Share | | Bookmark
Maaf... Tempahan terpaksa diberhentikan sehingga notis baru..


[PLEASE SCROLL DOWN FOR UPDATES]



Salam semua,

Teramat sibuk saya 2,3 minggu ini menguruskan hal2 urusan study master saya, sehngga tidak ada masa nak upload gambar, juga keletihan badan yang amat kerana kurang rehat.

Ada masa curi2 juga singgah FP rakan beader for inspiration n buat hilang stress org kater.. Hm, skrg juga terpaksa curi masa rehat dan masa2 maner yang ader bagi menyiapkan baju2 yang dihantar. tak disangka dalam sedikit ajer yang saya ambil, last skali jd byk juga... soalnya saya mmg org yang susaaah sgt ckp tak.. huhu.. disebabkan itu juga sy telah dinasihatkan oleh family dan tunang untuk meletakkan msg ini di FP sy...

Saya mohon maaf pada sume customer yang bercadang utk hantar selpas raya (sbb ry nyer dah mmg tutup) sbb sy perlu fokus dan rehat untuk menyelesaikan master sy.. , n sy juga rase mase sy dah cukup penuh lepas ry sehingga bulan 12 dgn baju2 yang dah dihantar untuk siap selepas raya..
Jd, pada yang telah inform/ hantar bj awal2, akan sy usahakan utk siapkan yer, jangan risau.. harap u all dpt doakan kesihatan sy dan kekuatan mental sy.. ..

p.s. to
: kak eda : baju akak yang akak anta utk lepas raya tu saya akan siapkan lepas raya, tp sy mhn maafla juga tak dapat terima lg kalo ader lg la..hehe
: Feeza, kite siapkan baju awak by the time u need , possibly by november..
: kak marina, sy rs akak perlu cr org lain dulu kl nak tempah selepas raya nt.. sy possibly buka blk once dah settle master ni.. pening juga bile busy sgt..

lastly, mohon maaf sekali lg, n hrp dpt doakan kesihatan sy, semoga dapat siapkan bj2 yang sedia ader ni... TQ.. Saya akan start upload gmbar2 manik yang baru bile sempat. mungkin b4 or lepas ry.. tgu adik sy pulang dr asrama untuk tolong juga.. hehe.. da...

Quote:
Hehe cik leyza, sorila kain yang da lamer duk kat rak tu.. hehe, nt kite curi maser jahit k...
eeda: ooo..kite dah lamer jugak nak try wat kek lapis..
azie : ok, ambillah idea yang maner2 pun.. hehe, nanti poslah kat blog, ley share.. InsyaAllah ade kelas kite inform k..
anigee : O yer, ni dah tahun akhir.. sgt sibuk dengan labwork n writing lagi... jadi memang kene slowla.. wat sikit2 jer bleyla.. owkey, pasni kak lak rancak yer... selamat... ape ek address fp akak?
yan : TQ kak yan.. visit me often..
Hasma : alhamdulillah.. thanks for your appreciation... working on another crumble..aaa... wabak pepari design ni dah terkena daku.. hehe
Aiza : thanks kak aiza sudi menjenguk ruangan kiter.. alhamdulillah tuan baju juga berpuas hati dengan design tersebut.. harini pose insya'Allah.. hehe.. weekend ni kite upload new update.. adik kite cut sekola, mintak tlg die..keep visiting ya.
saidatul: TQ, sy dah visit pg akak, semoga terus beading.. sy JB di skudai, tmn sri pulai...dekat sgt ngn UTM..
pogee: Ok, insyaAllah akan sy ushakan yg terbaik utk bj pogee nt.st da siap, one more to go..
aiza: kak aiza, tq.. sahur2 dah buka fp yer..hehe ..


Saturday, 22-Aug-2009 23:58 Email | Share | | Bookmark
Exora Bintik (version miraglitz)

Mengekalkan name tuan empunya design - design ni ilham dr balkis,

http://annural.fotopages.com

Actually mungkin beza sikit as I jarakkan sikit bunga2 sisik ikan tu n filler nyer jd lebih bg menyesuaikan dgn budget n kelabuhan design yg dipinta oleh customer..

Baju hijau pucuk pisang ini digandingkan dengan colour purple bg menaikkan lagi seri baju kosong chiffon ini.. Dihiasi manik2 pearl dan teratai comei sebagai filler dan dedaun hijau pucuk pisang disekelilingnya menambah lebar design..

overall, saya sgt suke hasilnyer... hehe .. [ puji diri sendiri la plak.bukan niat, tp mmg jujur sy rase sy suke sgt design Balkis, jd bile dapat buat cam hampir-hampir same pun okla...]
cumenyer, sy harap customer sy juga suker bile die dah dpt bj nt.. ..


for all, enjoy..







Quote:

eeda: TQ..
balkis: sori kis, tak perasan lak, punyela duk belek, mane yg double, n ke r.. hehe.. dah betulkan.. k, thanks for visiting by..
noramanik: TQ akak, .. yup, boleh juga tambah acylic stone dekat daun tu kan.. hehe, next try.. tq...
pogee: TQ
Sheik: TQ
Eja : Tq...
Mira_Adli : thanks mira, but this one is idea balkis..kite culik ni..hehe.. sure can..
dzilla : Thank you akak, kite same2 kongsi ilham..i love ur work too.
areyuz : Ive emailed u. TQ..


Saturday, 22-Aug-2009 23:09 Email | Share | | Bookmark
Autumn Bushes

This baju previously i said i want to preview after raya, but due to the condition of "i dont know when im going to be free", uploadlah bile ader mase - lagipun skang ader adik yang sedang bercuti sekolah tlg edit pic n uploadkan..tinggal tulih jer dalam ni...

baju ni seperti di'mention' sebelum ni, dihiaskan dengan minimal sequins, n warnenyer based on tanah baju, tidak telalu contra kerana corak abstrak baju juga tak sesuai kalau di tambah beading warna kontra...
bermainkan konsep bunga pelbagai saiz, dan manik tabur single colored.. terbitla idea ini...

a bt dfficult getting to bead as kainnye adalah chiffon lembut dan bajunye telah dijahit tutup dengan lining...

the completed beaded dress...





Alhamdulillah, customer berpuas hati dan menghantar baju sepasang lg. .

Quote:

noramanik: firstly, thank you akak sudi meluang mase meninggalkan komen.. hehe..
Wat mase ni byk lg observe org punyer, nak implement sikit utk wat yg baru, tp asyik geram jer nak wat cam org punyer... hehe.. cantik2 u all punyer, thanks jugak akak kerana byk give inspiration..
selamt berpuasa jugak!
Eja: TQ...poning jugak pikir nak wat design ni.. limited to budget kekadang kite jd terhad..


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net