jahitan manik johor, sulaman manik, beading, kelas & bengkel manik

By: Amira Ameruddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 30-Sep-2009 00:29 Email | Share | | Bookmark
Frosted Purple


well ini lagi yg disiapkan sebelum raya haritu..
sy tak sempat juga menghias bahagian lehernyer.. jadi cuff je yang sempat, kalo tuannye nak anta semula untuk sulaman di leher, sy bg discount eah ... hehe..







Monday, 28-Sep-2009 02:58 Email | Share | | Bookmark
Shimmering Flora 3

Version ke 3 SF saya..
Juga tuan yang same kepada SF1..
Baju ni agak crowded dengan design kain yang dah sedia hevy metal.. jadi agak sukar saya nak tentukan colours n design.. ade dekat 5 kali buka semula waktu awal2 sbb tak kene kaler..
Tapi seb baik baju ni antara yang awal sy siapkan sbb tuannyer pun anta awal.. so ni antara yang awal siap untuk raya..so sy smptla nak menyulam SF ni.. kalo tak.. tak cukup kot maser.. sy wat SF mmg lambat skit.. still need to upgrade skillla. kak nora ader tips?? hehe

Nway, enjoy...

close up:


whole design




Monday, 28-Sep-2009 02:53 Email | Share | | Bookmark
Kerawang sakti.

Hehe... name.. kerawang sakti.. tatau nak buh ape dah..

hm, nway... baju ni beli dah siap manik kat leher.. tuannyer minta saya tambah ditangan n bahgian badan. katenyer kosong.n die minta saya hias dengan bunga2 gitu..
baju ni pun actually hanta dah very last skali... jadi ini jerlah yang sempat sy buat..plus, kain chiffon ni sangat lembik dan amat sukar untuk sy sulam, n takley berat sgt juga, jd sy rs design ni paling sesuai..








Quote:
erin: saya tak lukis atas ni, sbb mmg tak nampak n tak tau nak pakai ape.. tp boleh pakai kapur..tp kene sharpkan tips nyer selalu...


Monday, 28-Sep-2009 02:43 Email | Share | | Bookmark
Ropolan Flora

Juga menggunakan teknik bunga riben, saya menghiaskan kurung moden ni dengan bunga2 dr sequin cup flower dan bebutir pearls and chiffon ribbon.

My sister like this design much..katenye cute sgt.. tp yerlah all of this are subjectif.. tak sempat bertemu dengan tuan empunya bj..jd sy pun tak tau same ader die suke tak..
nway, alhamdulillah sempat juga baju ini siap sebelum raye haritu.. jd, lega...







Monday, 28-Sep-2009 02:35 Email | Share | | Bookmark
CR 2 - Hot Colours

Well, another of CR..
This time, sy kurangkan bridge/ tulang then tabur kan lebih jarak bingkainyer.. finishing, juntaian kaseh di hujung leher..

i love the colours of this baju..n the beading was pleasantly nice to do even though dah last minit jugak nak menyiapkan ni..

whole complete


cuff tangan


hujung leher


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net