jahitan manik johor, sulaman manik, beading, kelas & bengkel manik

By: Amira Ameruddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 24-Feb-2010 03:18 Email | Share | | Bookmark
Leafy Leaves

Salam...
Ramai dah tgk ni kat fbook.Thanks for all the comments there too.
P.S : TQ to RJ for the idea - design n colours,
colour combi yang baru belajar di seminar haritu..
MONOCHROMATIC green, Blue and Yellow is used in this design.

Nway nak share... ni gambar waktu baru mule wat :


kemas2 lah konon...susun kaler gitu



pas wat:


tak asing pun akhirnyer... hehe... saje eksyen jer tu..

n hasilnye..voila:




saya harap tuan punye baju suke design ni...


Quote:
k.elly : TQ. smpai pelat2 plak..
zaimanik : yup k.zai..gune sisik ikan jer.. cume tmbh manik bulat kat bhg tgh2 daun tuh..
wan : dipersilakan.. tp make sure kene ngan baju..ni kite wat mmg ikut daun kat baju tuh..
sheik : Tq.. rajin2 visit lagi yer..pelat jugok yer..


Friday, 19-Feb-2010 01:47 Email | Share | | Bookmark
Shimmering Flora 4

Salam,
entry kali ni, ulangan design SF yang popular trademark kak nora
http://noramanik.fotopages.com





Saya sedang menikam lagi dua pasang baju milik tuan punya baju ini..
Dalam pada itu juga, sibuk juga menyediakan diri nak pindah, nak pikir hal berkaitan ngn my "big day" n beberapa lagi tempahan..jadi mungkin mmg tak sempat nak siapkan baju utk pertandingan.. huhu.. cam kene tarik diri jer....tp ap2 pun sure be there utk saksikan majlis.. insyaAllah.


Quote:

Elly: TQ. Good luck for ur classes too...
zaiha: TQ zaiha. SF ni sy ambil mase dlm 8 hr. tp wat sikit jer la hari2.
Wana: ok. Mira dah tuka side bar link
BTnTB: Aah.Tak jadi tukar. N Alhamdulillah my custsomer likes it nehow pun.. TQ for visiting
eja: Thanks.. jenuhle SF.mmg pun.tp bile siap puas. ni 8 inch je tak termasuk juntaian la..








Thursday, 4-Feb-2010 04:57 Email | Share | | Bookmark
Bengkel Sulaman Asas Manik dan Labuci

[


Bengkel Sulaman Asas (15 Teknik Asas) Manik dan Labuci TELAH diadakan seperti berikut;

Tarikh : 20 Februari 2010 _ Sabtu
Masa : 10 pg - 5ptg
Tempat : Perpustakaan Sultan Ismail cwgn Kempas Johor Bahru






First time ada seorang jejaka mengikuti kelas saya ni... Jangan main2 tau.. pantas jer die menikam manik.. paling cepat siap n siap buat len2 kaler sikit sbb nak biar nampak cantik.. katernyer tak pnah menjahit.. tp respekla..cpat juga pick up.. ni ble lah join en. aziz n en. sheik ek..

NWAY, TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK KEPADA K.WAN YANG TOLONG ATURKAN TEMPAT, KEPADA PARA PESERTA DAN MY SISTER YANG TURUT MEMBANTU PADA HARI TERSEBUT.





Quote:
elly: dah komen dah...
salwah: alhamdulillah. thanks..keep visiting me..


Saturday, 30-Jan-2010 15:59 Email | Share | | Bookmark
Bengkel Sulaman Manik

 
 
 

BENGKEL SULAMAN MANIK DAN LABUCI (ASAS DAN ADVANCE 1)
20++ TEKNIK JAHITAN

TARIKH : 30 JANUARI 2010
MASA : 9.00 PG - 5.00 PTG
TEMPAT : TAMAN SRI PULAI, JOHOR
Para Peserta:
-Roziana
-k.Syikin
-k.Suhaila
-k.Zainab
-K.Win
-K.zee




Ini dia peserta bengkel...
dari kiri,
Roziana, k.syikin, k wana,k. zie, mira, k.sue, k.win, k.zainab


hasilnyer:



Quote:

elly : Okay ble...akak nak copy ape yng perlu copyla, tarikh tu akak bgtau sy dulu k.. pepeun nt ble contact sy.. Tq.


Saturday, 23-Jan-2010 03:10 Email | Share | | Bookmark
Eclipse



Lama juga saya tak update... sakit mata memandang laptop menyelesaikan perjuangan saat2 akhir..semoga semua berjalan lancar..
Nway, kali ni entry baju milik sendiri, ditikam manik2 blackwork..
Kain classic thai silk dijahit kurung pahang bercekak musang..dah pakai baju ni hari raya lepas, tp sekarang br boleh wat manik nyer..

Saya namakan "Eclipse" sempena gerhana yang terjadi tempoh hari dan movie yang saya nanti2 kan Julai ini..lagi2 after selesai baca set novel Stephanie Meyers..

Simple sahaja, manik tabur dan kristal in black...





Quote:

mazura : Tq.. colour match dgn kain kotak2..silver,hitam.
wana : yup k.wana...akkkkkhirnyer... ade gak bj tukang jahit nih..hukhuk
elly: Tq, kekuatan dtg sbb tak sabar nak tgk hasil n share ngn u all..nt sy upload gmbr close up.lum smpt amik.
mira : Tq, k.mira.. inspirasi dr pepari yg rajin wat manik tabur rapt2... jd, kite try ler jgkk
dana: hehe..tq.. melaram kejapla.. nk wat SF pd bj sendiri..tp tgh sibuk prepare bj utk hr mendatang ni n bj ke piala FTIMDC.sempat tak.....
dzila: Tq akak.
salwah: tq..
K.Nora: TQ akak.. hehe, page kite tak rajin update cam akak punyer.suke sgt new works akak.. hehe.. dapat kunjungan sifu ni yg best ni..


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net