jahitan manik johor, sulaman manik, beading, kelas & bengkel manik

By: Amira Ameruddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 24-Mar-2010 03:05 Email | Share | | Bookmark
HIGLIGHT LACE

 
 
Salam, entry kali ni, adalah buat sepasang mempelai yang bakal melangsungkan perkahwinan mereka pada bukan april ini...baju akad nikah tak silap saya.
diminta yang simple untuk baju melayu rona coklat muda ini untuk dimatchkan bersama baju pengantin perempuan yang bertona coklat gelap.



Baju lace perempuan di highlight kan bunge yang menjalar ke atas dibahgian badan hadapan dan lengan.





baju sebelum dihias adalah seperti gmbar kecil..

Till then adios... tgh menyulam selendang ni.. moga cepat siap, baru lapor diri kembali bekerja setelah setahun lebih cuti belajar.. huhu.. byk sikit nak di uruskan..n preparation pembentangan untuk master saya pun blum selesai.. doakan sy ye rakan2... terima kasih..


Sunday, 21-Mar-2010 12:54 Email | Share | | Bookmark
Exora Bintik 2

 
 
Another version of Exora bintik.. sperti sebelumnya, harus dikreditkan design ini buat balkis ; http://annural.fotopages.com

Baju peach lembut saya gandingkan dengan warna2 lebut juga, biru yang terang sedikit dipilih untuk enhance lagi design ini...

layanz...




Quote:

dana: tq jemputan dana, insyaAllah kalo berkesempatan sy akan berkunjung ye
bie: TQ k. bie.. chomel2 ni cam k.Bie jugak ni
dzila: tq kak dzila, akak punye design pun lagi meletop..sntiasa jd inspirasi..
nenda: sudah berkunjung pun ke teratak nenda, cantik design2 n umah homestay tu..
ija: tq ija, hrp2 sjuk jugala si pemakainyer..


Sunday, 21-Mar-2010 01:08 Email | Share | | Bookmark
Bengkel Sulaman Manik Asas dan Advance1

 
 

Salam, Bengkel Sulaman Manik Asas dan Advance TELAH diadakan seperti berikut :

Untuk makluman, ini mungkin kelas terakhir sehingga bulan Jun/July. Disebabkan kesibukan yang sudah mule dirasa kerana urusan majlis pada bulan May. Jadi, harap mereka yang berminat dapat join kelas ini, sebab after this maybe kene tunggu sya settle down with the new life dulu... .

Kelas tersebut telah dihadiri oleh 4 orang iaitu, Kak Ani (p.s, kak ani, thank you so much for travelling all the way from Klang), Nadia, K.Anis dan K.Zainon (Batu Pahat).


Terima Kasih Kepada semua yang hadir, semoga dapat terus beading yer..


Friday, 12-Mar-2010 07:03 Email | Share | | Bookmark
CURVY CRUMBLE

 
 

Rumba, rumba...
hehe, kali ni entry crumble juga, black and white based,
corak kain yang curvy2 diinspirasikan menjadi curvy crumble. Warna yang dipilih based on kaler kain juga bagi mengelakkan crowded sgt sbb baju ni coraknye sgt penuh.





feel free to comment..



Friday, 5-Mar-2010 13:47 Email | Share | | Bookmark
Sekadar Berkongsi...

My sister yang byk tolong sortkan beads.. she's special.
ini alas kaki yang adik sy yg special tu buat. dr lubang2 leher
Entry kali ini hanya sekadar untuk berkongsi...

inilah currently my bilik jahit...
taklah berapa kemas, tp mmg bilik jahit saya ni payah sgt nak kemas... huhu..time ade projek lagi la..
haha..




Inilah mesin2 yang saya sgt2 sayang.... walaupun rupenye kurang cantik berbanding mesin canggih2 yang comel2 tu .. sy tetap suke mesin ni.. auto-cut.. sgt jimat mase..
plus mesin jahit tepi yang sgt laju.
dua mesin auto-cut tu, satu milik saya, satu milik mama..

kenape saya decide nak ambil gambar ni ??
huhu, kerana dalam sedang saya duk sibuk tengah betulkan kain kat patung saya tu, saya tertolak meja manik saya -------habis jatuh manik bertaburan.. tulah many project at one time.. pdn muke...



anyway..here's a peek at the next upload.. actually dah siap ler ni, tp lum officially uploaded la..
layanz...


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net