jahitan manik johor, sulaman manik, beading, kelas & bengkel manik

By: Amira Ameruddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Sunday, 21-Jun-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Paisley Peach

Okay, design ni ilham dtg sebab tgk kaler baju ni... baju ni kaler nyer samer sgt dengn one of me n my mum's favourite baju yang my mum beli kat uk dulu.. kainn tu imported from india... kaler nyer sebijik kaler baju ni..jadi kiter trus pikir cam indian input sikit...so jadila paisley ni...
tuan punyer baju - kak eda minta letak batu acrylic ni, jadi tu yang kite jadikan nyer sebagai isi paisley...

harap die suker.. for all of you, enjoy...








Quote:

eda : thnx kak eda..thnx for giving me the chance n trust.. semoga baju2 akak yg len dapt kite ilhamkan lg idea yg cantik.

glamstarz : tq..tq for stopping by too..

bnb : tq.. tqvm for your supports..

azie: tq for visiting.. owh, kalo kite slalu beli dekat taman tun aminah.kat situ ade dua kedai, tp kite slalu gi thien foh - kedai tu dekat ngan kfc, ader mcm2 jenis manik. tp kite selalu beli manik jepun n arga dlm rm4.50 sepeket.. selamat mencube!!

eeda : thanks akak.. ..jht ni kene rapat2.. manik pearl tu masukkan jer selit waktu taburkan manik kecil tu..

fina : thanks.. tak la lamer sgt, lebih kurang wat sf jgk, tp, sf tu cover kwasn lebih besar.hehe.. tu yg wat tak tebal sgt..

anggerik rimba: hehe, tula, mmg susah nak update,kdg2 sibuk sgt dengan life. tp ni tgh semangat2.. lgpun skrg dah kurang ambil tempahan jahit bj.. penat menghadap mesin.. wat manik ni best skit.. TQ for visiting...

noramanik : thank u akak..visit pg kiter yang tak seberapa ni. thanks for your comment n supports.

fiza : saya dah email u price, sy terima by pos jg...

dana: yup, peparinye sangat cntik.. sy gune less pearls, byk gune manik bulat.. tak susah sgt, cume kene jht padat2.. try la. cayo!!..

azie: mira johor kat sri pulai - dekat ngn utm skudai... hehe, wat maser ni lum wat la kelas.insya'Allah in future...ni pun kiter pun br nak gi berguru ngn kak nora weekend ni..jomla join same..

dzila: TQ akak..


Saturday, 20-Jun-2009 08:59 Email | Share | | Bookmark
Shimmering flora

Salam, ok, design ni mesti u all da tau kan namenyer... Shimmering flora - ilham kak nora di http://noramanik.fotopages.com. tapi mungkin beza skit kot-akak nora nyer expertnyer tgn..

Actually ni first try kiter, tp kiter dulu penah gak try wat kat baju sendiri...tapi tak siap.. sbb besela, biler wat kat bj sendiri punyerlah nak cari mood ... huhu.. baju org ad due date, jd pakser gak diri wat..
Memang kene sabr wat design2 camni... cam jauh jer perjalanan nak siapkan.. hehe.. betullah mengajar kesabaran n ketekunan.. senang citer, kalo baju sendiri, mmg agak payahla nak siap..huhu.. selalu mira gitu-kalo menjahit pun...bj org memacam design ley wat, biler time bj sendiri, ala kadar jer... tak cukup semangatlah baju sendiri...huhu ..

Anyway, kite hope tuan bj ni suke , mmg ni design request die..tp hrp kalernyer n gabungan manik berjaya menaikkan seri bajunyer n yg penting semoga tuan baju puas hati.. .







hrp sifu2 n rkn beader len ley r kasi komen..

Quote:

noramanik: thank u.. design ni kiter kene belajar lg dr sifunye ni..hehe.semoga pas g kelas akak nt, ley r improvekan lg..thanks for visiting..

mariana: hi, thanks for visiting, boleh beli manik di zai manik - link kat tepi fp sy... atau http://zaimanik.fotopages.com/ ...selamat mencube..
rozi: TQ.. keep visiting


Friday, 19-Jun-2009 05:35 Email | Share | | Bookmark
sambungan..

ok,ni manik yang dijahit kat cuff lengan baju tunang kiter tu. Kat tudung pun kite wat gak.. hehe..



ini, gambar kite pakai bj n tdg buatan sendiri nih... hehe..



sape2 yang nak tempah tudung ni pun boley jgk.... kain sutera chiffon






ni pula manik "Taburan Rimba" kat cuff tangan baju my very best fren...die pakai utk convo...




Quote:

eeda : TQ..hehe..kite sgah blog k.eeda jgk.. cantik design akak...n yummy cupcake!!


Wednesday, 6-May-2009 05:47 Email | Share | | Bookmark
White Florish

This is my Baju Tunang that i wore last saturday- 2nd May..

Ingat nak tambah lagi di bahgian leher tu kasi penuh...tapi memandangkan tak nampak sangat jgk pas sarung tudung..tak jadi... hehe..
gambar sulam di tangan lum amik..next uploadla eh..

BTW... baju ni pun dijahit sendiri...try wat tangan ala2 kembang bercuff gitu..











Quote:

bnb: TQ..yup, mmg puas dapat pakai bj buat sendiri..hehe, wpun tak sehebat dikedai..

angahsu : huhu, mmg pilih putih utk serlahkan kesucian majlis..tq visit by..

anggerik : TQVM, flower parade tu design yg cukup simple..manik tabur jer.. ble jer anggerik nak try, nt ley kongsi same hasilnye yer..

aida: yup menyepila kejap...agak sibuk dgn persiapan.. almaklumlah sumer nak wat sendiri.. wat hanataran pun kite minat gak.. dari maner nak mule selain sendiri punyer la..hehe..

melati. slm perkenalan.. tq, keep visiting ya!

dana : TQ dana, keep visiting..

eja : sitambat ya..hehe.. design akak lg cantik.. slalu inspired kiter..design ni kiter rase lg cantik kalo tmbh manik taburnyer,tul x? tp hrtu mak bising tak bg heavy..huhu..nway TQ for vsiting..



Thursday, 16-Apr-2009 08:06 Email | Share | | Bookmark
TEMPAHAN DIBUKA

OPEN FOR TEMPAHAN UNTUK RAYA

Tempahan Baju Beserta Manik untuk raya 2009 akan dibuka mulai hari ini dan ditutup pada akhir bulan 7. Jadi, paling lewat ley hantar pun akhir bulan 7 la..sori, but have to do some strict date..Note: Tidak mengambil tempahan baju sahaja.Untuk bukan raya boleh hantar juga, just inform dulu untuk tahu biler boleh siap k.

-Bagi yang beminat, ley jumper saya kalau ader d jb..
kalau tidak dari JB, boleh pos baju contoh beserta kain unutk dijahit baju dan manik... be sure untuk bagitau dulu yer.. thanks..

-Special for those yang dah pernah menempah jahit manik : diskaun 15% on all designs of manik..


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net