jahitan manik johor, sulaman manik, beading, kelas & bengkel manik

By: Amira Ameruddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 15-Jul-2009 03:26 Email | Share | | Bookmark
A place To Shop for Beads...

Salam,,,, entry kali ni, bg memperkenalkan lagi fp kak Zai kite yang tdak asing lg rasenyer di kalangan beader FP kiter2 ni..

Dulu sy agak ragu2 nak beli manik online, yerla takut kaler tak kne ke, takut lambt sgt postingnyer... tp bile dah try first time ngn kak zai ni, i think i like it better than having to go to kedai yang i selalu gi.. dah la jauh, bazir minyak, mahal juga... dekat kak zai, harga unbeatable, lots of choices to n great services..
Bagi yang lum pnah singgah elok sgtla tu gi singgah shopping2 beads... yang beginners and selalu dok tanyer mane beli beads... inilah tempatnyer..

http://zaimanik.fotopages.com/

semalam br jer nak tgk2 order manik, terlihat pula iklan kak zai utk giveawy tu... jadi nak masuk jugak...
teringin tu nak gune giveaway tu utk design manik akan dtg...


so here is why i think i should win :

- I am faithfully in love with beading and though sometime i know that it doesnt give me much of an income compared to the work done, I am fully satisfied and always eager to do more..and for sure, cant wait to jazz up a dress with the new design i will specially designed for the stones...- and that if i do win the faboulous stones..hehe.-


boleh tak ka zai..... pretty2 please. ....
hehe...


Tuesday, 14-Jul-2009 07:58 Email | Share | | Bookmark
Sketches...

Design 1
Design 2
Design 4
View all 8 photos...
okay, entry kali ni kite wat sketches jer... for view of my customer, she requested for sketch design...
Tp nak diigtkan..sketch hanyala sketch... jahit manik tak semudah sketching. . n mungkin juga berubah sedikit dr sketching bg mempercantikkan lg hasilnyer nanti. .. but roughly this is it....
(design flower bushes : design ni aplikasinye byk kepada bunga2 pelbagai saiz, manik tabur n etc)

For all beaders yg mengunjung jua ke page saya yang tak seberapa ni., you guys are welcome to do the beading of this design or inspire it n make more da boom, tp dont forget to share dgn sy nt.. nak tgk jgk... hehe..


TQ for now.. gotta smbg kejer...

Quote:

Aiza: TQ kak aiza for your support... kiter lagi suke design2 kak aiza...lagi da bomb..cantik tak terkater.. leylah kite sharing2 idea ..hehe...
Dzila : Kak dzila, kalo akak tekan picture tu, akan keluar sebesar yang maksimum..hehe.. buku nota kecil jer tu (buku dlm beg)...jd tulah maksimum besarnyer.... takper, len kali kite wat besar sikit + cth bungenye kl sempat ..hehe.. TQ for visiting..
BnTB : thank visit page kite... haha, rajin sketch jer..watnyer tak dapat2 lagi.. ader byk tp takut org tak phm pun.. hehe.. jual?? ader ker nak beli... hehe
Eja: TQ... harap2 jadilah design2 ni.. hehe.. patutnyer hasilnyer lagi okayla.. design 11 jer dah jadik..nanti for preview later.. ader previerw skit yang lum siap before this entry..keep visiting.thanks for ya support..
izan72: tq kak izan.. hm, kite mmg suker sketch..tp byk yg tak cantik pun, pastu bile nak wat design tu, jd tak paham ape yang disketch in the first place..hehe.. tu yg wat detail.. kite visit page akak..luv the sulaman benang..cantik sgt!!keep up ya!.
Noramanik : TQ akak visit page kiter.. hehe, hm, time bosan2 sketching ler. buatnyer idak jugak.. tgh sibuk wat SF..lambatnyer kiter wat.dah dekat 2mgu.. huhu..



Friday, 10-Jul-2009 08:33 Email | Share | | Bookmark
work in progress...

 
Actually, gambar ni taken for preview dulu..nt after ry i put picture ni ngn yg lain2.. biar depa pakai dulu baju2nyer.. so before ry ni mungkin ader 2,3 bj jerlah for preview...


So this one actually nak namekan flower bushes...tp kaler nyer reminds me of autumn... so i call this one,
Autumn Bushes...

This baju is as per requested..minimize the sequins.. n colour nyer based on the baju itself...yellow-brownish tone.. ni pun for her preview.. hope she like it... sabar yer, isnin ni kite pos bajunyer..

still in progress mengisi ruang dengan manik tabur..n tangan nyer..



Quote:
Dana: hehe, baju ni dah siap... dah smp ke tuannyer dah, cume kite preview after rayer k....


Monday, 6-Jul-2009 03:14 Email | Share | | Bookmark
Kelas Noramanik

Wacha... Alhamdulillah.. dapt juga mira jahit manik secara bertauliah ngan kak nora... hehe..sbelum ni belajar sendiri jer.. bile dah bis kelas ni, cam byk belajr tips2 n dapt byk idea2 n teknik2 br. jd mdh2an ley la kite mghasilkan design yg lebih bagus pas ni..hehe..

cube teka.. mane mira punyer.. hehe..


depan: dr kiri : kak reen, kak nora, kak wana
belakang: saya n aliya... pas ni kitwang nak counter same2 jahit manik.. huhu..





Quote:

azie: hehe..takper next time yer..
balqis: ha, kite dah tgk pg balqis... sgt cantik!! jom sesame kite beads ya..


Sunday, 5-Jul-2009 01:56 Email | Share | | Bookmark
Lacey Do..

the cutting
lining cutting...
fitting and pikir2...
View all 6 photos...
Okay, entry kali ni beza skitla...just to share with u all.
work in progress pic sehingga siap... bukan aper, ni first time kite jahit lace kebaya berlining penuh... biasa org pakai korset, jd kebaya tak lining... jadi work kali ni sgtla intensif dah memerahkan kepala bagi memikrkan cara yang paling suitable....tapi akhiryer, puas ati, but mostly sgt gembira dpt be a part of my friends wedding.. die nak pakai bertandang..


manik..manik - very light n simple


tadaa..siap dimanikkan juga..


alhamdulillah.finish my julai jun-julai mega project...


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net